• zeleiagi

Mire gondolt a Színházista?

Tavaly kora tavasszal ültem az irodában, termeltem szorgosan a GDP-t, szorította a mellkasomat a stressz, amikor két meeting közötti levegő szünetben pittyent a messenger. A húgom szerzett végre jegyet a Vígbe, a Pál utcai fiúkra. Hónapok óta nem hogy jó darabon, de egyáltalán semmilyen darabon sem voltam.


Ha jól emlékszem, épp munkából estem be a színházba pont 19.00-ra (ugye ismerős khm), majd a következő kép az, hogy a darab végén 3 kilóval könnyebben jött ki a lelkem. Teljesen elfelejtettem, hogy van egy olyan hely, ahol lemegy a függöny, és három órára kiesik a külvilág.


Körbenéztem, milyen darabokat játszanak még Budapesten, és az eredménye az lett, hogy most, bő egy évvel később írom Nektek a bemutatkozó bejegyzésem.

Faltam a színházat (meg a pereceket). A „Kinek az ég alatt már senkije sincsen” című darab után éreztem először azt, hogy ezt mindenkinek meg akarom mutatni. Nem is Arany János életét, hanem az egész színházat: az élményt, az érzést, a csendet, a hatást, a nevetést, a könnyeket, a MÁST.


Meg akarom mutatni, hogy mennyivel többet ad az, ha a színpadról rád néz a színész, hozzád beszél, megmozgat valamit benned, kapcsolódsz a történethez, mint az, hogy beülsz a Netflix elé, vagy Trónok harcát nézel. Maga a színházi élmény Tőled is függ, hogy mit viszel be magaddal az előadásra: veszekedtél a testvéreddel, megkaptál egy új állást, beszóltak a villamoson.. Nem tudhatod, melyik monológ, mozdulat, látvány fog megmozgatni benned valamit.


Mit találtok meg az oldalamon?


Ajánlók/ Kritikák- Akik régebb óta követnek instagramon, már olvashattak több ajánlót/kritikát is. Ezeket mostantól a blogon olvashatjátok kibővített tartalmakkal. Célom, hogy az új évadban az összes budapesti színházba eljussak, ezáltal ti is megismerkedjetek a teljes palettával.


Interjúk- Készülök interjúkkal, portrékkal, az elsőre már nem is kell sokat várni!


Hírek- Program ajánló, kulturális események, színházi kihagyhatatlan információk.


Kabaré menüpont alatt a „kisszínes” cikkeken derülhettek reggel a munkába menet.


Ezen kívül, szeretném felépíteni a színházi világ google-jét: milyen bemutatók lesznek az új évadban? Milyen színházakról nem is hallottatok még? Hogyan tudtok jegyet vásárolni? – Erre már nem is kell olyan sokat várnotok.


Minden új funkcióról a facebook oldalon olvashattok, kövessetek instán az interaktív tartalmakért, remélem annyira fogjátok szeretni az oldalt, mint amennyire én élveztem a készítését!


Ági


ui: itt jön az Oscar díj átvevő szöveg: köszönöm a biztatást, a visszajelzéseket az insta storykra, a név ötleteket és inspirációkat, a színházi beszélgetéseket, az új barátokat, a türelmet a lemondott találkozókért, Laineynek mindent, és annál is többet.


#színházista #színház #színházbajárnimenő #víg #pesti #pálutcaifiúk #kinekazégalatt

153 views0 comments